mandag 29. november 2010

Strikkedilla


Alltid får jeg strikkedilla fra høsten til langt over jul. Jeg kan bare strikke enkle ting som votter, skjerf, tepper o.l. Jeg har en drøm om at jeg en dag skal klare å strikke klær også, men det vil tiden vise. Jeg er ikke en veldig tolmodig sjel, så ting må helst gå litt fort.. Men votter er genialt , da de ikke tar så alt for lang tid.lørdag 27. november 2010

Miamøvesker til salgs


 Her er restene av Miamøvesker jeg har sydd i år. Pris pr stk er 200 kr

Veske 1.

Veske 2. 


Veske 3.

Veske 4.


Veske 5.
Veske 6.


Loppisfunn ...


 Jeg har fått dilla på gamle sandkakeformer. Jeg synes de er så koselige og de passer perfekt til  ha små lys i . Sandkakeformer minner meg om "gammeldags" jul. Min plan er å lage noe kreativt av sandkakeformer dette året. Kanskje en julekrans til døra??
Kommoden nedenfor er også et loppefunn. Jeg falt for den med en gang jeg så den. Jeg har kun malt rammen med bengalack og er veldig glad for at jeg bevarte skuffene med teak.

Vasene er laget av en tidligere kollega av meg. Hun heter Tine Trollbu og er en utrolig kreativ jente. Disse vasene er et resultat av en designkonkurranse hun vant for menu. Jeg synes disse vasene er helt utrolig nydelige og de passer pefekt på teak kommoden min:)torsdag 25. november 2010

Miamøkjoler og vesker til salgs

Jeg har sydd mye miamøklær og vesker det siste året. Noen har ytret ønsker om å bestille/ kjøpe kjoler og vesker. Jeg legger derfor ut siste rest fra årets produksjon. Vesker og kjoler 250 kr pr stk. Er noe av interesse kan du sende meg en mail.

1. 1-2 år


 2. 1-2 år

3. 2-3 år


4. 1 år5. 1 år


6. 1 år

 7. 6 mnd -0-6 mnd 8.0- 6 mnd

 9. 3-5 år


onsdag 24. november 2010

Mhy lampa

 Lenge, lenge, leeenge har jeg drømt om å skaffe meg en Mhy lampe fra muuto. Nå har jeg to over kjøkkenbenken og vi er strålende fornøyd. Jeg har alltid vært i god kontakt med min barnslige side og faller lett for design som tar utgangspunkt i det litt barnslige og enkle.Jentekveld


 Jentekvelder er alltid koselig. Jeg hadde en hjemme hos meg nå nylig. Det ble lett servering da fokuset ble en vennine som skulle vise frem perfect home produkter. Det ble en koselig kveld med shopping, skravling, historier og latter.
Jeg har arvet disse glassene fra en vennine som skulle flytte. Slike krystallglass blir sjelden brukt for ofte hos meg. Derfor fant jeg ut at de også kunne egne seg til skåler.. Over jul skal jeg arrangere  "loppis" hjemme hos meg med " pøet" som ligger i skap og skuffer hos venniner og meg selv..  En sitt skrammel kan bli en annes skatt!Julemarked i solskinnsbygda :)

Livet på bygda er koselig sommer som vinter. I år har jeg vært med på julemarked på prestegården her i Sande. Snøen lavet ned og vi rigget oss til i fjøshuset. Det var veldig koselig å treffe andre kreative mennesker og bygdefolket her i bygda. Fikk også masse ny inspirasjon fra andre.. Nå begynner julestemningen å trenge inn i sjela..


Jeg har dilla på hjerter om dagen. Kanskje fordi jeg er så glad i hjerte mitt. Jeg har mye å være glad for. Julen nermer seg og det er en tid for ettertanke. Jeg blir alltid litt sentimental i juletider og reflekterer litt ekstra over ting i livet på godt og vondt. Men når jeg tenker etter har jeg mest å være glad for. Mitt julehus skal ha mye hjerter i år. Jeg har en flott familie, en utrolig snill og ærlig kjæreste som er med på å skape drømmehjemmet for oss, verdens beste pus Truls,  masse nydelige venner, gode kollegaer, en berikende jobb og masse energi og kreativ skapertrang. Alt dette skal iallefall jeg bevare i mitt hjerte.

onsdag 10. november 2010

GODIS-STRØMPE

Jeg har alltid trodd på nissen. Jeg tror faktisk litt på han enda. De små dvergnissene som bor i høyet på låven. Det er vell en grunn til at vi hvert år synger "på låven sitter nissen med sin julegrøt" ;)
Når jeg vokste opp ble alltid stømpen hengt på peisen lille julaften. Det var like magisk hvert år når strømpen hang der full av gotteri på julemorgenen. Jeg var overbevist om at det var nissen som hadde vært der.  Jeg minnes vi hadde fyr i peisen og jeg fikk sitte i pyamas og se på juletv og spise gotteri til langt på dag. Den magiske barndom..hvor ble den av??

Måtte bare ta med denne reinsdyrknaggen. Jeg har den på kjøkkenet og synes den er så nydelig. Har en til som jeg skal henge på soverommet til å ha smykker på.

 Jeg fant ut at jeg skulle prøve å sy julestrømper i år. Jeg skal på et par julemarknader, så da får vi se om noen liker strømpene mine..
NOEN LOPPEFUNN SOM BLE "GODKROK"

Jeg har samlet litt lopper nå en stund og får endelig tatt dem i bruk. Stolen fant jeg på en brukthall på Sinsen i Oslo. Det er opprinnelig en brun bambus stol fra Indonesia. Jeg fant ut at jeg ville ha den hvit og det angrer jeg ikke på. Min kjære ble også overbevist om at stolen da kunne bli kul. Den er overraskende god å sitte i og svinger til sidene og vipper. Perfekt strikkestol for meg om jeg drar bort en puff til bena. Den trenger nok et lag til med maling, men det får i så fall bli til våren når jeg kan dra malingsprosjekter ut på verandaen.
Bordet har jeg funnet på fyllinga, jeg elsker formen på det, spesielt foten og den buede bordplaten.
Vasen er kjøpt på Fretex. Jeg falt for designet og fargen og bare måtte ha den. Jeg tok den med til nermeste malebutikk og fikk skannet fargen slik at jeg også fikk maling til fondvegg på soverommet vårt.
Putene er fra min favoritt epla butikk , nemelig PLONKA! Der kan man få kjøpt nydelige puter i alle varianter og fargerikt stoff fra 70 tallet.. De turkise og grønne er min klare favoritt..
tirsdag 9. november 2010

Non stop


Nammi nammmmm....

Jeg har dilla på nonstop om dagen. Et interiørblad og en liten skål med nonstop i sofan, ja da er jeg i mitt ess. Flere der ute som har nonstop dilla?
Skålen har jeg funnet på FRETEX. Bordet fant jeg i gjenbrukskontainer på fyllinga. Det var brunt i utgangspunktet, men jeg likte så godt formen på det så jeg dro det med meg hjem. Litt bengalack her og litt bengalack der så ble det plutselig mitt favoritt møbel:)

Stolen er et annet prosjekt som jeg skal fortelle om siden.

mandag 8. november 2010

TRULS LOVES RETRO

Truls er pusen vår. Han er en veldig kreativ pus som elsker å være med på mine kreative prosjekt. Drar jeg frem symaskinen eller andre ting kommer han løpende med en gang. Han liker også å teste ut mine ferdige prosjekt. Han tester ved å ta en smakeprøve av en tommel på en ny tovet vott, babytepper som er strikket over flere uker må man ta større tester på. Da spiser man gjerne hull i midten på teppet. Men puter, da tester man mykheten ved å ligge på den..
 13 er en butikk som ligger ved sykehuset i Tønsberg. Det er en fantastisk butikk som tar utgangspunkt  i gjenbruk og fargerik interiør fra 60-70 tallet. Den butikken er virkelig verdt et besøk!! For litt siden fant jeg denne grønne duken der. Jeg hadde planen klar allerede da, det skulle bli en pute. Jeg hadde noen runde grønne puter liggende i et skap som ikke ble brukt. Men nå kom den til sin rett som en fargeklatt i stua vår.

Jeg har putedilla om dagen og har selv også begynt å sy puter. Jeg synes putene fra Hay er så kule. De er ensfargede med en knapp i midten. Men de koster, derfor fant jeg ut at jeg skal lage min egen utgave. Litt grov-vevet  stoff, en symaskin, tråd og noen gamle knapper og litt vatt så whola.... ny pute til sofan!

søndag 7. november 2010

Gammelt blir nytt


Ja så var vi i gang med innredning av nytt hus. Jeg har gledet meg så lenge til å få bruke alle skattene jeg har funnet på loppis o.l. Dette er en lysestake i messing som jeg har malt med turkis bengalack. Tavlen er egentlig et maleri med gullramme. Nå er den blitt tavle til kjøkkenet vårt.. Jeg må  bare huske å kjøpe kritt slik at jeg kan ta den i bruk.

Kongen på haugen har bursdag!

Midt opp i alt flyttekaos har min kjære bursdag. Jeg kaller han kongen om dagen da det ikke er den ting han ikke klarer å ordne. Jeg er imponert!
I all flyttesjau fikk vi hjelp av gode venner og familie. Baking var det siste jeg tenkte på nå. Men min snille svigermor og vår søte nevø Sander ordnet med muffins til onkel. Min gode vennine Gro ordnet med verdens beste ostekake. Så da ble det bursdag for kongen i år også! 
Truls kune tenke seg å slikke litt på kaken, men denne gangen ble han heldigvis oppdaget..


Huset begynner å ta form inne og ute..

 Lenge siden jeg har blogget nå, men nå om dagen går alt tid til jobb og hus. Nå er vi kommet online på "Rølles vest" så da lover det bra for litt mer blogging fremover.
Vi har bodd i huset noen uker og ting begynner å ta form. Vi har ikke stresset med å vaske og rydde på plass alt, så det er enda mye å gjøre før jul. Men nå ser vi iallefall at det går fremover både inne og ute. Vi har et mål om å bli ferdig med alt nå i løpet av november. Det inkluderer også julepynting, pakker, sending av gaver, nedvasking av hus osv... Drømmen er å ha hele desember til kos og tid til venner og familie.. Så får vi se hvor langt vi kommer..:)

Utsikten fra spisekroken.

Huset er ferdig ute, mangler bare å male rekkverk. Rekker vi det før snøen kommer mon tro??

Hage får bli til neste år. Kom gjerne med tips til hage. Hvilke hekker lønner det seg å plante f. eks. Jeg har IKKE peiling  på slike ting og må nok lære meg litt først. Tips mottas med takk!